002

Marie Hartwell-Walker, Ed.D

Özet, eğlencelinin yanı sıra öğrenmeyi teşvik etmek…


    

Unutmayın oyun oynamak çocukların mesleğidir. İyi oyuncaklar yeni maharetleri öğrenmeleri için yardım eder ve etraflarındaki kişilerle ilişki kurmalarına sebep olur. Bir oyuncak seçtiğiniz zaman bu soruyu kendinizden sorun, gerçekten bu oyuncak sizin çocuğunuz için uygun mu?( çocuğunuz için oyuncak almayı kendinize bir nostalji gezisi olarak anlayabilirsiniz. Ama sadece sizin beğendiğiniz oyuncağı aldıktan sonra çoğunuzdan coşkusunu sizinle paylaşmasını beklemeyin.)

Özel cinsiyetlere uygun olan oyuncaklara takılmayın. Küçük kızlar ve oğlanlar rahatça oyuncak bebek ve aletlerle gelecek hayatlarını öğrenecekler.

Onların yanına gidin ve onlarla zaman geçirin. Ebeveyn olmak güzel bir duygu.

 

 

 

          Marie’nin önemli oyuncaklar listesi.

 

  1. Bloklar.Uygun boyutlarda düz ahşap bloklar, onları saatlerce yalnız başına ve ya diğer arkadaşlarıyla yapı yapmaya teşvik eder.
  2. Legolar veya başka manipülatif oyuncaklar, bu onları yeteneklerinin ve yaratıcılıklarının gelişmesine yardım eder.
  3. Bebek oyuncaklar ve onların bazı basit elbise değiştirme kabiliyeti. Her tür bir fantezi olmadan. Benim kastım sürünen, yemek yiyen konuşan veya kendilerinden farklı şeyler yapan oyuncaklar değil. Bu tür oyuncaklar rahatlıkla kırılır ve bu sadece onların yaratıcılıklarını azaltır. Ben oyuncak odalarında farklı cilt renk tonlarında olan oyuncakları tavsiye ediyorum. Çocuklar oyuncaklarını sevdikleri zaman aslında kendilerinden farklı renklerde olan insanları sevmeyi de başarabilirler.
  4. Mutfak eşyalar ve farklı alet oyuncakları. Her iki tür oyuncak her iki cinsiyet için uygundur. Çocuklar ebeveynlerini ve etraflarındaki olan diğer yetişkin insanları taklit etmeği severler ve o oyuncaklarla oynamak onların rahatlamasına neden olur.
  5. Sağlam plastik oyuncaklardan bir koleksiyon.( tarla hayvanları, hayvanat bahçe hayvanları ve özellikle dinozorlar) ve bloklara uygun ölçek araçları. Sizin çocuğunuz saatlerce tarla, hayvanat bahçesi yaratmakta zaman geçirecek.
  6. Sanatla ilgili oyuncaklar. Oyun hamuru, pastel ve kağıt. her çocuğun bir yığın böyle oyuncaklara sahip olması lazım. Daha büyüklerin ise yapıştırıcı, parlak kağıtlar, güvenli bir makas ve renkli kağtıları olması lazım .
  7. Parmak boya, her çocuk bunlardan bir yığınını hak ediyor. Çocuğunu bunları kullanırken bir ucuz masa örtüsünü unutmayın.
  8. Ritim ve müzik yapmak için bazı oyuncaklar. Bir çanak ve bir kaşık iki yaşından küçük çocuklar için yeterlidir. Daha büyük çocuklar içinse zil. Daha büyükler için daha komplike oyuncaklar seçilebilir.
  9. Oyuncak bebek evi ve bazı basit eşyalar ve aile kişilerini temsil edecek dayanaklı oyuncak bebeler. Bu ev, çocuğunuzun içine girip oynayabileceği kadar büyük olması gerekir.( eğer dinozor ve hayvanat bahçesi oyuncaklarını orda bulursanız şaşırmayın). O pahalı ağaçtan olan evleri alarak ikinci bir yanlış yapmayın. Bu ev çok eğlenceli bir aile projesi olabilir. Oda boyutlarına göre kaç kutu bularak onlara kapı ve pencere kesip Alt bölümünü halı olarak boyayın duvarlarını farklı kumaşlarla dekore edin. Küçük kutular bazı kumaşlar ve ağaçtan bazı kırıntılar basitçe ev eşyalarına dönüşebilir. Eski mandalar oyuncak olabilir. Hatta eğer siz yaratıcı değilseniz unutmayın sizin çocuğunuz bu işte bir harika.
  10. Vücut egzersizine teşvik eden şeyler . Top, atlama ipleri, basit spor aletleri, paten ve hareketli oyuncaklar. Bizim çocuklarımızın çoğu hareket güvensizliği ve yetkinlikle karşı karşıyalar.
  11. Yaşa uygun masa oyunları, kaç kişili oyunlar ve problem çözme oyunları.

 

Daha çok bilgi edinin:Çocuklarınız için doğru oyuncağı seçmeniz için 12 tavsiye


ABOUT

hakkımızda

 

Tak toy çocukların farklı yeteneklerinin gelişmesi doğrultusunda eğtim amaçlı oyuncaklar üretmektedir. Bizim hedefimiz çocukların zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirmektir çünkü çocukların bizim için değerli hazineler olduğunu ve onları keşfedip, parlak tutmamız gerektiğini düşünüyoruz . Bunun için en güncel teknolojiği, en iyi ve çocuklar için en sağlıklı malzemeyi kullanarak en kaliteli ve düşük fiyatlı oyuncakları üretiyoruz.

dahafazla okuyun

Doğru oyuncağı seçmek için daha çok bilgi edinin

e6dc26936b82af7f8cb72b97a9a97afa

Çocuklar gelişimlerine yardım edebilen ve yaşlarına uygun kriterlere sahip olan oyuncaklarla oynamaktan zevk alırlar. Altta bununla ilgili bazı bilgiler verilmiştir:

0-6 aylık: bebekleri hareketler, sesler ve basit siyah beyaz görüntüler büyülüyor. Onlar kendi vücutlarını göz-el koordinasyonuyla, araştırma ve kavrama yoluyla bulurlar. Bebelere uygun olan oyuncaklar hareket kabiliyeti olan, çıngıraklar, yoğun kutuları veya kavrayabilecekleri, sallayabilecekleri, sıkabilecekleri her tür oyuncak olabilir.